Greetings from China

Oväntat

Kategori: Allmänt

Dagens största förvåning kom egentligen kvällen innan för många men det var bara idag man fick klart för sig vad som verkligen hände. Vi har tidigare berättat om hur vi köper mat på skolans bakgata för billiga pengar. Visst är det inte så hygieniskt och magen har tagit lite stryk till och från men det har varit snabbt och bekvämt.

Så i onsdags kväll så var gatan som annars brukar vara ett myller av gatuförsäljare helt tom! Inte en kotte syntes till vår stora förvåning, så de som planerat gatumat fick helt enkelt ta taxin nån annan stans. Samtidigt funderade vi över varför de va så att de helt plötsligt bestämt sig att inte komma på en onsdag. Förra onsdagen var de ju där.

Så idag fick vi en förklaring till det hela - det är slut på gatumat utanför skolan!? Tydligen har taxi och bussar klagat på för dålig framkomlighet och folk boende i närheten på ljud och dålig lukt. En kinesisk lärare var förvånad över att vi inte sett alla plakat som suttit runt om i skolan. Uppebarligen inte då de har alla varit på kinesiska som vi efter 10 lektioner fortfarande tycker är svårt. :p men men, man får hitta nya lösningar och det har redan fått mig att prova på två andra matställen inne på skolområdet.

Annars gick dagen åt till att forstätta med projektet och nu börjar flera kompletta grafiska profiler ta form i de fem grupper vi är indelade i. Imorn är den stora dagen innan helgen då alla vill vara färdiga. Helgen som börjar på lördag blir lång då den sammanfaller med första maj på tisdag så vi har "ledigt" tills dess.. om vi blir klara imorn de vill säga.

På kvällen fick vi en välbehövlig break från allt jobb och firade Emma som fyller 21 med grekisk mat inne på den mest populära bargatan. Det var så gott och vi var de sista som lämnade restaurangen. Spännande var det också att kunna kommunicera bra på engelska med den grekiska kyparen och att få äta med gaffel och kniv igen vilket kändes stort och klumpigt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: