Greetings from China

Ett litet äventyr till Hangzhou

Kategori: Allmänt

Eftersom kineserna har may holiday lör-tis fick även vi ledigt ifrån skola och projektjobb. Vår första lediga dag ställde de flesta av oss klockan tidigt för att bege oss mot Hangzhou. Hangzhou är Zhejiang provinsens (där vi är nu) huvudstad och det vi var sugna på att se var stadens mest kända attraktion West lake. West lake är en sjö belägen i den historiska delen av Hangzhou som är berömd för sin fina miljö och sina historiska lämningar och vi hade hört att det skulle vara jättefint där.  Det var det också men eftersom förväntningarna var så höga redan innan var nog ingen jätteimponerad. Jag tyckte att det påminde lite om Sommarpalatset som vi besökte när vi var i Peking. En stor sjö med små båtar som åkte omkring. Runt sjön var det nästan lite skogliknande park på vissa ställen och mer asfalterat och strukturerat på andra och lite här och var låg gamla byggnader och paviljonger från förr. På ett ställe där vi gick upp lite bland träden hittade vi en helt otroligt fin innegård där några kineser slagit sig ner för att spela kort med sitt medhavda te i en liten termos. Inne på gården fanns små dammar och fina gamla byggnader och eftersom det låg uppe på höjden fick man en väldigt fin utsikt över sjön.

Här var ett av de små husen inne på gården där man kunde sitta och äta ifall man ville.

Utsikten från innegården

Vädret under dagen var strålande sol och upp emot 29 grader, nästan lite för varmt en dag då man bara strosar omkring så vid lunchtid hittade vi en liten restaurang med både sol parasoll och skuggande träd där vi slog oss ner. Då vi mest haft erfarenhet av restauranger där servitriserna inte kan någon engelska blev vi väldigt förvånade när vi fick både engelsktalande servitris, engelsk meny och Italiensk mat (iaf vad vi beställde). Maten var dessutom jättegod så där satt vi en bra stund under träden, njöt av vår mat och lyssnade till den lugna kinesiska musiken som spelades bland träden. När vi samlat kraft traskade vi vidare för att titta mer på alla fina små paviljonger, broar och platser runt sjön.

Dessa små får var två av fåren tillhörandes en skulptur av en fåraherde som stod i sluttningen till en av höjderna.

En del av sjön.

Vid femtiden var det dags att åka tillbaka och eftersom vi , på grund av missförstånd, bokat en buss för 10pers. men var 11 blev det lite trångt både på dit och tillbaka vägen så när vi kom tillbaka till Campus var vi nog alla lite mörbultade efter den nästan 3 timmar långa bussresan. Eftersom gatumaten (trots förbud) redan var tillbaka på gatan blev det lite nudlar därifrån innan vi gick hem för att vila oss efter den långa dagen.

/Astrid

Kommentarer


Kommentera inlägget här: