Greetings from China

Game set match

Kategori: Allmänt

Ännu en ny dag i Kina. Dagen började med att var grupp jobbade med sina projektarbeten där vi ska ta fram en grafisk profil till det kinesiska företaget Chinagama. Sedan fick vi en mycket givande lektion av Tina, en av de föreläsare vi har här i Ningbo och just ämnet kinesiska. Den mesta av tiden gick ut på att lära oss uttala de fyra olika toner som finns. Sen blev det standarfraser som t.ex. "vad kostar det?" och "hur kommer jag till ..".

Efter vår kinesiskaföreläsning så var det dags för matchen. Basketmatchen. Vi marscherade alla bort mot basketplanen med Tina i spetsen. Vi hade inte en aning vad som väntade oss. Skulle det vara skolans bästa basketlag som stod där i matchtröjor? Tur nog var detta inte fallet. Ett par trevliga kinesiska tjejer, som inte ens var ombytta som undrade ifall vi kunde byta dag eftersom det hade börjat regna lite. Nej! svarade vi, eftersom det tagit oss tillräckligt mycket mod att ta oss dit.
Matchen slutade med 16-30 till kineserna. Mycket bra spelat av våra svenskarna, passion så det bara rykte, men kineserna var snäppet bättre. Inte nog med att kineserna var snäppet bättre men de fick också utstå slag, sparkar och armbågar från de svenska studenterna som var vana vid intimsporten fotboll där det är mera närkontakt. Kineserna anpassade sig snabbt och slog tillbaka efter ett tag. Några trillade på marken, andra rivsår på kinder. Vi vill dock försvara oss med att det var det enda sättet att vi skulle få några mål överhuvudtaget och kineserna verkade inte ta illa upp utan såg det mest som en rolig grej. En publik samlades då den svenska hejjaklacken skrek för fulla munnar. Vi kan alla konstatera att matchen var minst sagt underhållande

* Emma

Kommentarer


Kommentera inlägget här: